Archive for the ‘Unipäiväkirja’ Category

Uni

Ajattelin jossain vaiheessa perustaa uniblogin, mutta saman tien kun sen päätin, lakkasin näkemästä niitä…

Olen kuitenkin puolisen vuotta kirjoitellut parhaimpia muistiin vihkoseen, joten voisin jossain vaiheessa kirjoitella niitä puhtaaksi tänne.

Tämä kuitenkin saa aloittaa sarjan, sillä se on tuorein, tältä aamulta, ja siinä on poikkeuksellisesti melkein järkevä juoni. Se oli myös harvinaisen… visuaalinen uni, väreillä oli siinä oma merkityksensä ja henkilöillä oli (mulle poikkeuksellisesti) tunnistettavat kasvot. Väkersin päivällä muutaman havainnollistavan kuvan.

 

Olin The Groupin päämajassa.

 

Näkymä ulko-ovelta pihalle

 

Olin pihalla, kun huomasin taivaanrannan alkaneen välkkyä keltaisena, magentana ja syaaninvärisenä. Seisoin katsomon reunalla, kun värien välkyntä tiheni ja muu taivas alkoi muuttua likaisen keltaiseksi. Katsoin alas ja näin, että kaikelle oli ilmestynyt kaksi varjoa, punainen ja vihreä. Hahmot piirtyivät mustina siluetteina. Haparoin herättämään snjoon, joka nukkui penkillä: “Hei, herää… älä säikähdä”. Juoksin sisään ja kerroin, mitä tapahtuu. Dilaz, Sarski ja Krillos/krollos lähtivät ulos radiopuhelimien kanssa ja ajauduin heidän mukanaan. Dilaz meni pihavarastoon, Sarski katsomoon ja Krillos/krollos jonnekin seinän viereen pois näkyvistä. Ovi takanani laitettiin lukkoon. Sanoin hädissäni verkkoaitaa vilkuillen Dilazille, ettei mulla ole asetta, eikä avaimia, joilla pääsisin takaisin sisälle. Dilaz murahti ja livahti äkkiä avaamaan oven. Kuulin Sarskin huutavan: “Krillos/krollos, älä jää siihen! Ne näkee sut siitä heti!”

 

Näkymä aulasta vasemmalle

 

Sisällä väki oli kerääntynyt aulaan avonaisen katon alle. Osa tuli kokoushuoneen suunnasta. Kysyin cmouselta voisinko olla hyödyksi jotenkin. Sain ohjeet viedä kukat ja kangassäkit pois aulasta. Säkeissä oli leikkokukkia ja pöydällä oli ruukkuja, joissa törrötti vain revitty varsi kuivasta mullasta. Kukissa oli epämääräinen osoite, jota cmouse palasi ihmettelemään. Äkkiä aulan valot alkoivat välkkyä ja taivas muuttui hitaasti jälleen siniseksi. Alkoi kuitenkin sataa, ja koska katto oli auki, satoi myös sisälle.
Meni hetki, kunnes sateen mukana alkoi tulla kolikon muotoisia väripalluroita, samanlaisia, kuin mistä sanomalehtien kuvat koostuvat; sinisiä, punaisia ja keltaisia. Niitä tuli pian tiheämmin kuin vettä ja taivas alkoi pian taas kellertää. Punaiset ja vihreät varjot palasivat ja sähköt alkoivat jälleen pätkiä.
Ja sitten soi herätyskello.
Jotain ninjasissejä siinä pelättiin, olivat tuttuja aiemmasta unesta.