Archive for the ‘Intia’ Category

Linnut siellä paistuvat lennossa

Perkele, tämä postaus on odottanut ja odottanut sitä että muistaisin ostaa savea/vastaavaa ilmakuivuvaa terrakottamassaa, mutta kun en kerta aikaiseksi saa, niin julkaistaan nyt edes tämä.

————————————–

Yksi paikka jossa käytiin oli valtavahko käsityötori. Sieltä on myös jokunen kuva filmillä, joita en jaksa skannata ainakaan vielä. Jos niistä oma juttunsa joskus?

Paikka oli iso messuteltan tyylinen sokkelo, jonka pihamaalta bongasin tämän:

IHKUN kilpikonnan jonka selässä on viisi kauniisti kaiverrettua kukan terälehteä lamppuöljyä varten. Sain tämän lahjaksi :3

Ei vaan se, että se on kilpikonna, vaan myös se, että se on ilmiselvä Great A’tuin. Vielä en ole löytänyt kaupoista savea, jotta saisin väännettyä ne pienet norsut kilven ja maan väliin, mutta vielä joskus.

Paul Kidby

Puuronsuja, pakollinen matkamuisto, ainakin jos käy afrikassa. Minen nähnyt ainuttakaan norsua, mutta sain sitten pienen metallisen (ja erittäin painavan!) norsukkaan lahjaksi ennen lähtöä.

Kaiverrettuja pöytiä, ruukkuja ja telefooni.

Ylemmässä kuvassa hitusen näkyvä rautalankaprätkäarmeija. Tommosen oisin tietysti voinut isille tuoda, jos olisin tajunnut tutkia paljonko matkalaukussa oli tilaa. Paljonhan sitä oli, hyvin olisi sopinut.

Keramiikkaa, keramiikkaa kaikkialla! Tämä on puhelinkuva, joten isompaa en kehtaa laittaa, vaikka mielenkiintonen oiskin.

Teekannuja

Spider-Man, Spider-Man, does whatever a spider can.

Spins a web, any size. Catches thieves- just like flies.
Look out! Here comes the Spiderman

Lakanoita, pöytäliinoja, verhoja, kankaita, angry birds -pyyhe, sareja, eiku mitä?

 

Ja hiukset poltti mun päästäni

Tajutonta pasketta tämä photobucketin kuvajärjestys! Aiemmin kuvat asettuivat siihen järjestykseen jossa olin ne sivulle ladannut, nyt ne ovat kuvauspäivän mukaan. Tai jonkun sattumanvaraisen päivämäärän, jos kuva ei ole valokuva. LOISTAVAA. Koetapa sieltä etsiä kuvaa, jonka pöllit jostain netistä, jonka päivämäärästä ei ole hajua ja tiedostonimikin unohtui, jonka kuitenkin latasit viisi sekuntia sitten…

Tai sitten yritä tehdä blogausta aiheesta kaupat, kun huomaat sekoittavasi samaan käsityöjutun kuvia. No, nytpä on seuraavakin postaus valmiina.

Mutta niin, kaupat! Putiikit! Puodit, tiskit, pressut ja kadut täynnä väriloistoa ja pientä sälää kaupan! Romahtamispisteessä olevia taloryppäitä, joiden keskellä kirkkaana loistaa valkoistakin valkoisempi modernien huonekalujen liike (ei kuvaa)!

Tämä on suoraan ensimmäisen illan kuvia, kun ajeltiin yöllä kohti kämppää ja meikä kyyläsi ulos nenä (ja kameran linssi) ikkunassa. OMFG NOKIA, vieläpä aito pulju.

Luullakseni saman illan satoa, ihan vain koska lol, TRESemmé, kallis marketti-kampaamotuote.

Kaunis esillepano on tärkeää täälläkin! Ilma on niin saasteinen, ettei näitä kannattanut juurikaan ostella. Tokihan kuori vähän suojaa, mutta kuitenkin.

Korjaan: tällaisen kaikelle allergisen bakteerinirson länkkärin ei kannattanut ostella. Paikallisilla on kunnon vastustuskyky (ja järkeä pestä ainekset kunnolla).
Ps, ihana sari oikealla…

Bananannannaananananna kadunvarressa

Tämä on taas näitä joihin tarvitsisi isomman kuvan… Kaikkea pientä diwalikoristetta ja lahjaesineitä(?) tarjolla.

Kukkaköynnöksiä oikeassa yläkulmassa ripusteltiin autoihin ja ovenpieliin, savikupposissa alavasemmalla poltettiin öljyä pikkutuikkuina, vasemmassa yläkulmassa on kaiketi lattialle laitettavia kuvioita

Lähikuvaa kukista

Hedelmät ovat mielenkiintoisia, mutta niin ovat ihmisetkin.

“Perinteisempiä” kukka-asetelmia

Kirjoja! Oberoi-kauppakeskuksen Crossword-kirjakauppa oli pyhiinvaelluskohteeni, joskin tämä kuva on isommasta Crosswordista ööeemm… Inorbitista?
Ostin kolmannen vasemmalta ja jokusen muun.

Angry Birdejä puski jopa siellä mitä ihmeellisimmistä paikoista. (Aidot) printtipaidat nyt ei ole niin kummallisia, mutta ei näitä suomessa myy kuin Rovion omat liikkeet!
Eikä se todellakaan jäänyt paitoihin…

Kuten sanoin. Tämä kuva on jouluvaloja diwalivaloja myyneestä pikkukaupasta. Lasten eväsrasioita ja juomapulloja.

Uskomaton värillisestä hiekasta tehty diwalikuva kaupan näyteikkunalla. Halkaisija noin metrin. Lähempänä the juhlapäivää näitä putkahteli pienempinä muihinkin kauppoihin ja ihmisten asuntojen ulko-ovien kynnykselle.

Ihan mielenkiinnosta kuvasin lähteissäni Mumbain lentokentän kirjakaupan top 10 -hyllyn. Paremmankin kuvan olisin ottanut, mutta “Miss, I am very sorry, but photographing is forbidden here :)”

 

Kerran se lakkini sytytti

Kävin tänään ennen töitä kaupassa ja hekottelin liikennevaloissa kuinka kuuliaita suomalaiset ovat. Kello oli n. 13, eli liikennettä ei ollut mihinkään suuntaan, mutta valot olivat jalankulkijoille punaiset pitkään. Porukkaa oli tien kummallakin puolella, mutta kukaan, ei nuori eikä vanha mennyt tien yli punaisia päin.

Paitsi minä, hetken päästä.

Perus ruuhka. Oikealla oleva riksa on puolittain kahdella kaistalla, tai sitten samalla kaistalla valkoisen pakun kanssa. Kaistoja taisi yhteensä mennä kolme vierekkäin?

Jäppisiä pakun/kuorkin/emt perässä

Tästä nyt ei oo oikein muuta sanottavaa, kuin että tykkään kuvasta :D

Kaupustelijat kiertelevät ruuhkiin juuttuneiden autojen lomassa ja myyvät melkein mitä vaan. Kirjamyyjän näin (50 shades of Gray…) ja pähkinäkauppiaita, joku myi pattereilla toimivaa valokuituhökötystä, kuvan tyttö kauppasi sydänpalloja isomman pallon sisässä. Ballception!

Hirtetty hylje :<
Kaikenlaiset kimaltelevat killuttimet autossa (sisällä tai ulkona) tuovat onnea ja Diwalin lähestyessä moni rekkakuski oli koristellut autonsa karjapuskurit kukilla ja “joulu”köynnöksillä.

Tulipas tästä pimeä selaimessa… Riksa kuvassa taas, ne oli mielenkiintoisia.

Katukuvia, tykkään näistäkin! Intialaiset pukeutuvat pääosin tosi siististi, miehet kauluspaitoihin ja suoriin housuihin, naiset sareihin tai värikkäisiin tunikoihin, punjabi dress:kö niiden nimi oli?

Riksariksariksa koukkaa tien laitaan.

Tämä jäi edellisestä, mutta KISSA! Kauppakäytävällä kävellyt laiheliini.

 

 

Kuin aurinko meillä mutta suurempi

Jatketaan seuraavalla. Aiheena tällä kertaa Intialainen fauna, eli kaikki mahdollinen eläinkunnan edustaja mikä tuli kuvattua, siis ihan kaikki mahdollinen mitä satuin näkemään. Näitä onkin reilusti, koska kierrettiin Nooran kanssa pihapiirin kerostalot liskojahdissa joka ilta.

Aloitetaan komeasti kotkalla!

Jos tämä nyt edes on kotka. Näitä lenteli parhaimmillaan kolme kerrostalojen ympärillä.

Joku muu pihatirppa

Seinäsaku kosiomatkalla

Ei ujostuta yhtään.

LIsko! Saatiinhan se kuvaan. Gekkoja nämä kaiketi oli, useimmilla oli reilusti paksumpi häntä kuin tällä. Nopeita ja säikkyjä kavereita, jotka kameran käynnistymisen aikana (2s) livahtivat piiloon mihin tahansa mahdolliseen koloon, yleensä ikkunankarmin alle.

Saatanallinen hämis, säde yli 5cm. Tosin, muistaakseni ainoa minkä näin.

Papukaijoja! Ihan oikeita villi(city)papukaijoja! Istumassa sähkölinjalla!

Jonkunsortin korento oli surauttanut aulaan sisään

Kotkanpesä

Saatanallinen-lajin toinen edustaja, kiitäjäperhonen.

Elävä tikku! Mantis!

Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä hissin ovella pari päivää päivystänyt lehtiötökkä, jonka lajin onnistuin löytämään intiassa puhelingoogletuksella, mutta en nyt enää sitten tietenkään.

 

 

Intiassa kuukin on kuumempi

Kone on formatoitu, lisää levytilaa hankittu ja kuvat saatu vihdoin viimein kaikki yhteen paikkaan, joten eiköhän ois jo aika käydä läpi marraskuisia seikkailuja!

Ajattelin tehdä pieniä teema(kuva)postauksia kaikenkattavan matkakertomuksen sijaan, vaikka sellainenkin olisi ihan perinteisessä päiväkirjamuodossa olemassa.

Alkuruuaksi vaikkapa muutama kuva ennen kuin olin edes perillä:

 

Helsinki-Vantaa. Menin taas halpaan ja tilasin viikonloppuhesarin tammikuulle.

Aamupalaa. Kuva oli alkujaan sitä varten, että voisin verrata vesipullon hintaa Mumbain lentokentällä, tämä kun maksoi 3e.

Uijui lentäjiä!

Uijui Finnair!

Tiistaiaamuisella lennolla Pariisiin ei kauheammin ollut porukkaa.

Jatkolennon Airfrancen lounaassa ei mitään moitittavaa, ankka-juustomuhennosta ja omenapiirakkaa!

 

Jatkuu ensi numerossa! Tein näille myös oman intia-kategorian, jos tulee mieleen puhua nykyajasta välissä.