Archive for September, 2010

Mozzarellalla täytettyä basilikabroileria ja tagliatellepastaa

Tuli ihan hyvää.

Jos jotakuta kiinnostaa tehdä samaa, ryöppää puntti basilikanlehtiä, kuivattele niitä ja tee tahnaa rypsiöljyn(tai vaikka oliiviöljyn, rypsiöljy maistuu aika pahalta) kanssa. Leikkaa maustamattomiin broiskunrintoihin tasku ja hiero osa basilikatahnasta niiden pintaan, laita jääkaappiin marinoitumaan.

Anna marinoitua puolisen tuntia (=kuinka kauan jaksat olla nälissäsi), laita uuni lämpiämään kahteensataan. Voit laittaa basilikatahnan valumaan suppiloon tungettuun caritaliinaan (tai johonkin vastaavaan siivilää tiheämpään) ja suppilon lasiin.

Täytä tsikkenit revityllä mozzarellalla (neljään harvinaisen erikokoiseen tisuun meni n. 120g mozzarellaa) ja levitä taskun sisälle myös valutuksesta liinaan jäänyttä basilikamuhjua. Ja vaikka suolaakin. Voit sitoa taskut kiinni narulla, tai hammastikuilla, kuten itse tein.

Uunissa menee suunnilleen vartti, sisälämpötila 75′c.

Tagliatellessä ei ole mitään erikoista. Siivilöityä öljyä voi kuvan tapaan laittaa annoksen päälle ja koristeeksi lautaselle.

Jenni sanoo öriöriöri, öriöriöri

Jeiij olen neljättä päivää hampparintekijä. Vähän lahopäinen, mutta kuitenkin kohtuullisen nopeesti oppinut :P

Se vaan, että söisin siellä mieluummin eväitä, kuin niitä hamppareita (sillä ne maksaa kuitenkin), enkä kuitenkaan koskaan jaksa väsätä kunnollisia eväitä… Ei mulla ole koskaan aamulla niin nälkä, että osaisin tehä jotain päivällä mutustettavaks, ja sitten vedänkin kuivaa ruisleipää ja mennä murisen maha puolityhjänä loppuajan. Tänään kokeilin jogurttia ja riisisysteemiä, mutta siitä maitotuotemäärästä sitten maha murisi muista syistä :D

Tällaisen kopioin Layran blogista, jotta saisin edes vähän sisältöä postiin.

 

Miten haluat munasi? 
no pahan pisti heti alkuun :’D

Kummaltakin puolelta paistettuna ruisleivän välissä, keitettynä munavoin muodossa. Uppomunakin menee, jos sen saa vaikka graavikalan kanssa.

Kuinka nautit kahvisi/teesi?

Maitona kahvilla, mieluiten kylmänä ja makusiirapilla. Tee myös maidolla, irtolehdistä haudutettuna, sokerilla ja lähempänä lämmintä kuin kuumaa.

Suosikkiaamiaisruokasi?

Jos aamiainen nautitaan _aamulla_, se on korkeintaan lasi mehua, jos se nautitaan vapaapäivänä heräämisen jälkeen, sitä kutsutaan kaiketi päivälliseksi :D

Maapähkinävoi?

En ole muistaakseni maistanut, mutta kuulostaa siltä ettei menisi alas. Pähkinät ei oikein maistu.

Colaa vai Pepsiä?

Kokista ravistettuna.

Millaisen kastikkeen haluat salaatillesi?

En yleensä mitään, itsetehty majoneesi on kyllä hyvää.

Laiskottaa, mitä teet?

Nuudeleita (lihalla, wokvihanneksilla ja mandariineilla, jos on tai pelkiltään) tai makaronia vahvassa lihaliemessä. Tai sitten munakasta.

Laiskottaa todella, minkä pizzan tilaat?
Bbq. Siis se, jossa on broiskua, mozzarellaa, bbq-soosia, pekonia ja sipulia.

Tuntuisi vähän kokkailulta, mitä teet?

Hmm. Uunilohta ja muusia kermasoosilla, tai kerrrrrmaista kana-pennepastaa. Sitten jos vähän enemmän tuntuisi kokkailulta, varmaan em. graavilohitartaria, uppomunalla, minisalaatilla ja (sinappi)vaahdolla. Taaaai sinisimpukkapaellaa/risottoa/merimiehen tapaan.

Saatko jostain ruuasta huonoja muistoja?

Eeen kai, jotain verisuonien kaivamista haisevasta hanhenmaksasta tosin en halua edes ajatella enää.

Muistuttaako joku ruoka sinua jostakusta?

Mozzarellatikut = Jani, vispipuuro = äiti, mannapuuro = mamma(puuro), letut ja mansikoista tehty mehu (ja dacapot) = mummu, itsetehdyt jauhelihapihvit = isi, hiltuskakku = Noora

Onko olemassa ruokaa, josta kieltäytyisit? 

Onhan toki, kaikkea maistan haarukallisen kuitenkin (ainakin pienen pienen haarukallisen..).
Syömättä jäävät kuitenkin hernekeitto, kaikki missä on kaalia, tuore tomaatti, maksa (-makkara menee, kiitos lapsuuden), muut sisäelimet ja veriruuat, porkkanalaatikko, voileipäkakut, (raaka) paprika, läski ja ja… sinappi.

Mikä oli lapsena lempiruokasi?

Lätyt, lätyt ja lätyt.

Onko sinulla jotain outoja ruokatapoja?

Rrrrakastan syödä kaupasta ostettuja, valmiiksi paistettuja (ja mahdollisimman mustia=kuivia) kanankoipia ihan sellaisenaan. Kahdella haarukalla.

Oliko sinulla lapsena ruokaa jota vihasit, mutta nyt rakastat?
Aika montakin, ihan perussalaatista alkaen :D
Ravintolakoulu opetti mut muutenkin Syömään (isolla ässällä) aika lailla mitä vaan, ennen en edes voinut ajatella syöväni simpukoita tai sieniä. Ah, herkkusienet oikein valmistettuina…
Lempihedelmäsi ja -vihanneksesi?Hedelmänä varmaan ajankohtainen luumu tai ihan mandariini. Vihanneksista peruna ja kevätsipuli.

Lempiroskaruokasi?

Piiiitsaaa nom nom nom. Ja maaliverkko- tai raffelsipsit.

Lempivälipalasi?

Välipalat on vähän vähissä (laiska paska, jos on nälkä, niin sitten tekee kunnolla jotain, ks. laiskuuskohta)
Olet dieetillä. Millä ruualla täytät itsesi?
En ole koskaan dietillä. “Karkkilakossa” korkeintaan.
Lopetit dieettisi, mitä saisi olla?
Karkkia, suklaata, hedelmäturkinpippureita, kaikkea.
Tulisena tilaat intialaisen/thaikkusi?
Eii, ei tulista. En tykkää yhtään kun huulia kirveltää, rohtuvatkin saman tien kun niitä sitten lipoo. Muuten kyllä intialainen (kana) on nom, ja thaikkuun rakastuin turkureissulla.
Saako olla jotain juotavaa?
Ruuan kanssa maitoa, ehdotitottomasti. Töissä 8kun niitä on) harvemmin saa matioa, joten fantaa sitten. Vettä en osaa juoda ruuan kanssa, viiniä en sitten millään.
Punaista vai valkoista?
Viiniä ilmeisesti. Valkoinen, makea jälkiruokaviini/skumppa menee, jos jotain on juhlittava. Vihreääkin viiniä on tullut nautittua, lisänä oli myös pari rkl sokeria… :D
Lempijälkiruokasi?
Lättyjääää! Ja valkosuklaamaitovanukas. Ja suklaamousse. Leivonnaiset eivät ole niin kauhean hyviä.Täydellinen yömyssy?

Lämmin ja pehmoinen. (Kissa tai maitobaileys :’D) En ole kyllä koskaan kokeillut nukuttaa itseäni paukulla.
Mikä on ensimmäinen leipomis- tai kokkailumuistosi?
Varmaan kaikenlaisten piirakoiden leipominen ja raparperikiisseli mamman kanssa, tai kun pyysin äidiltä reseptin munakkaaseen :3
Kuka on vaikuttanut ruoanlaittoosi eniten?
Äiti ja raflakoulu Perho. Yllättävää?
Onko sinulla valokuvaa todisteeksi varhaisista kokkailuistasi?
Eipä taida olla, jostain saattaa löytyä joku löysin-ketsupin-ja-osuin-kaikkialle-paitsi-lautaselle-kuva.
Kärsitkö jonkinlaisesta ruoanlaiton pelosta, saako ajatuskin jonkin ruokalajin kokkailusta kämmenesi hikoamaan?
Mikään ei hikoiluta (paitsi helvetillinen kiire ja sykkiminen), kokeilisin mitä vaan, jos kotona olisi kunnon kiertoilmauuni ja kaasuhella.
Mikä on käytetyin tai eniten arvostamasi keittiövälineesi ja/tai suurin pettymyksesi mitä keittiövälineisiisi tulee?
Mac-veitsi, tai oikeastaan koko veitsilaukku on rakas. Oikeasti. Siellä on vaikka mitä kivaa, ja lisää tulee.
Suurin pettymys on varmaan kastikekynä, joka on yhtä tyhjän kanssa.
Nimeä jokin hauska tai outo ruokakombinaatio josta todella pidät?
Säilykemandariinit kana-curry-riisiseoksen tai nuudeliwokin kanssa. Raikastavat kumpaakin, ja ovat juuri sopivan makeita.
Nimeä kolme syötävää tai ruokalajia, joita ilman et vain voi elää

Pyhä kominaisuus, Kana, Tee ja Pasta.

Mitä ruoanlaitostasi puuttuu?
Ruoka :D
Ja se kunnon keittiö.

 

Ranskalainen pressipannu suoraan ikeasta, teehetkieni pelastus ja suunnannäyttäjä.