Archive for January, 2012

Eat & Joy Maatilatori ja pirusti kuvia

Kulutin palkkapäivän jälkeisen vapaapäiväni ja rahani jälleen kerran Helsingissä, jopa melkein suunnitellusti. To do -listalla oli yhden lahjakortin kulutus, uudistunut Kluuvi ja sen maatilatori ja muutama ostettava tavara. Maatilatorilla mun on pitäny käydä jo pitkään, viime viikolla olin jo lähdössä, mutta ulkona satoi lunta, sänky kutsui ja NYT-liitekin suositteli pysymään kotosalla. Nyt kuitenkin sain itteni perille asti (missattuani ensin pari suoran linjan bussia ja päädyttyäni junamatkaan) ja suuntasin ensinnä sinne Kluuviin. Tori oli alimmassa kerroksessa, joten tutkin ensin muut. Pieniä (suomalaisten) riepuputiikkeja oli paljon, ketjuliikkeitä ei yhtään, applekauppa, pari ravintolaa ja kahvilaa. Ylin kerros oli niin modernin valkoinen ja skandinaavisen designin täyttämä, että huhheijaa. Siellä oli myös jokunen ravintola (Senaatin Hiili, Hankosushi ja salaattibaari), joissa oli kunnolla populaakin lounasaikaan.

Maatilatorille mennään lyhkäisillä liukuportailla, joiden alla vastaan hyökkää kasa lampaantaljoja. Myymälä on kirkkaasti valaistu ja hyllyt pursuavat kimmeltäviä lasipulloja ja siistejä paperipusseja suomalaisilta pientuottajilta.

 

Vihannekset ja kuivatut sienet löytyvät lasisen liukuoven takaa puisissa maalaislaatikoissa ja koreissa.

 

Lihatiskin takana (osittain katseilta suojassa) roikkuu ruhoja ja tiskissä killuu muutama hyvännäköinen kasa useaa sorttia lihaa, kyytöstä porsaaseen. Kylmälaarissa on vakuumipakattua karhua.

 

Juustotiskillä oli maistiaisia, mustapippurijuustoa ja valkosipulilla maustettua juustoa öljyssä.

 

Kalatiskillä sen pitäjä renssasi vaalealihaista kalaa (ahven?) nenä melkein siinä kiinni vanhemman miesasiakkaan jäädessä kurkkimaan tiskin yli tämän työtä. Toisin kuin oisi voinut luulla, tämä ei ärähtänyt huonosta palvelusta, kun myyjä ei reagoinut tähän mitenkään, vaan kuikuili aikansa ja kysyi jotain väliin.

 

Kassan vieressä on kiviuuni, tuoreet leivät ja leivokset, maitobaari ja kahvila, ja siinä se sitten olikin. Mitään Stockan herkkua vastaava tila ei ole, vaan kohtuullisen pieni ja tiivistunnelmainen.

 

 

 

Jatkoin matkaani takaisin ylempiin kerroksiin ja päätin poistua eri ovesta kuin tulin, mikä osoittautui varsin loistavaksi ideaksi, sillä löysin pienen teekaupan kököttämästä kauppakeskuksen nurkasta! Paikan nimi on Chaya, ja siellä teet näytteineen ovat esillä asiakkaan itse nuuhkittavissa, toisin kuin muissa teeputiikeissa, joissa olen käynyt. Myyjä nojaili hermostuneen oloisena seinään siemaillessani tarjottua pientä kupillista mango-oolongteetä ja näperrellessäni lasipurkkeja. Sain luvan kuvata (en kehdannut kaivaa kameraa esiin valvovan silmän alla, toisin kuin torilla) ja onneksi tunnelmaa keventämään saapui pari ennenkin käynytta asiakasta.

 

Seuraavaksi vietin tunnin Backstreetissa pakkoshoppaamassa jotain lahjakortin arvosta ja pyörähdin syömässä kampin kiinalaisessa lounaan viimeminuuteilla. Käväisin viimeisenä Tokyokanissa hamstraamassa misojauhetta, jotta tulee käytettyä jääkaapissa killuvat tofukuutiot.

Spam 2

Lisää kissakuvia yms!