Archive for February, 2013

Kerran se lakkini sytytti

Kävin tänään ennen töitä kaupassa ja hekottelin liikennevaloissa kuinka kuuliaita suomalaiset ovat. Kello oli n. 13, eli liikennettä ei ollut mihinkään suuntaan, mutta valot olivat jalankulkijoille punaiset pitkään. Porukkaa oli tien kummallakin puolella, mutta kukaan, ei nuori eikä vanha mennyt tien yli punaisia päin.

Paitsi minä, hetken päästä.

Perus ruuhka. Oikealla oleva riksa on puolittain kahdella kaistalla, tai sitten samalla kaistalla valkoisen pakun kanssa. Kaistoja taisi yhteensä mennä kolme vierekkäin?

Jäppisiä pakun/kuorkin/emt perässä

Tästä nyt ei oo oikein muuta sanottavaa, kuin että tykkään kuvasta :D

Kaupustelijat kiertelevät ruuhkiin juuttuneiden autojen lomassa ja myyvät melkein mitä vaan. Kirjamyyjän näin (50 shades of Gray…) ja pähkinäkauppiaita, joku myi pattereilla toimivaa valokuituhökötystä, kuvan tyttö kauppasi sydänpalloja isomman pallon sisässä. Ballception!

Hirtetty hylje :<
Kaikenlaiset kimaltelevat killuttimet autossa (sisällä tai ulkona) tuovat onnea ja Diwalin lähestyessä moni rekkakuski oli koristellut autonsa karjapuskurit kukilla ja “joulu”köynnöksillä.

Tulipas tästä pimeä selaimessa… Riksa kuvassa taas, ne oli mielenkiintoisia.

Katukuvia, tykkään näistäkin! Intialaiset pukeutuvat pääosin tosi siististi, miehet kauluspaitoihin ja suoriin housuihin, naiset sareihin tai värikkäisiin tunikoihin, punjabi dress:kö niiden nimi oli?

Riksariksariksa koukkaa tien laitaan.

Tämä jäi edellisestä, mutta KISSA! Kauppakäytävällä kävellyt laiheliini.

 

 

Kuin aurinko meillä mutta suurempi

Jatketaan seuraavalla. Aiheena tällä kertaa Intialainen fauna, eli kaikki mahdollinen eläinkunnan edustaja mikä tuli kuvattua, siis ihan kaikki mahdollinen mitä satuin näkemään. Näitä onkin reilusti, koska kierrettiin Nooran kanssa pihapiirin kerostalot liskojahdissa joka ilta.

Aloitetaan komeasti kotkalla!

Jos tämä nyt edes on kotka. Näitä lenteli parhaimmillaan kolme kerrostalojen ympärillä.

Joku muu pihatirppa

Seinäsaku kosiomatkalla

Ei ujostuta yhtään.

LIsko! Saatiinhan se kuvaan. Gekkoja nämä kaiketi oli, useimmilla oli reilusti paksumpi häntä kuin tällä. Nopeita ja säikkyjä kavereita, jotka kameran käynnistymisen aikana (2s) livahtivat piiloon mihin tahansa mahdolliseen koloon, yleensä ikkunankarmin alle.

Saatanallinen hämis, säde yli 5cm. Tosin, muistaakseni ainoa minkä näin.

Papukaijoja! Ihan oikeita villi(city)papukaijoja! Istumassa sähkölinjalla!

Jonkunsortin korento oli surauttanut aulaan sisään

Kotkanpesä

Saatanallinen-lajin toinen edustaja, kiitäjäperhonen.

Elävä tikku! Mantis!

Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä hissin ovella pari päivää päivystänyt lehtiötökkä, jonka lajin onnistuin löytämään intiassa puhelingoogletuksella, mutta en nyt enää sitten tietenkään.

 

 

Intiassa kuukin on kuumempi

Kone on formatoitu, lisää levytilaa hankittu ja kuvat saatu vihdoin viimein kaikki yhteen paikkaan, joten eiköhän ois jo aika käydä läpi marraskuisia seikkailuja!

Ajattelin tehdä pieniä teema(kuva)postauksia kaikenkattavan matkakertomuksen sijaan, vaikka sellainenkin olisi ihan perinteisessä päiväkirjamuodossa olemassa.

Alkuruuaksi vaikkapa muutama kuva ennen kuin olin edes perillä:

 

Helsinki-Vantaa. Menin taas halpaan ja tilasin viikonloppuhesarin tammikuulle.

Aamupalaa. Kuva oli alkujaan sitä varten, että voisin verrata vesipullon hintaa Mumbain lentokentällä, tämä kun maksoi 3e.

Uijui lentäjiä!

Uijui Finnair!

Tiistaiaamuisella lennolla Pariisiin ei kauheammin ollut porukkaa.

Jatkolennon Airfrancen lounaassa ei mitään moitittavaa, ankka-juustomuhennosta ja omenapiirakkaa!

 

Jatkuu ensi numerossa! Tein näille myös oman intia-kategorian, jos tulee mieleen puhua nykyajasta välissä.

 

 

Prilleistä

Böö.

Tältä näytti meikäläisen naama viisaudenhampaiden poistoa seuranneena päivänä, ja itse asiassa kokonaisen viikon siitä eteenpäin. Operaatiossa itessään (siis kahden hampaan poistamisessa) ei kaikenkaikkiaan mennyt kuin vartti, mutta koska en ollut lukenut oikeastaan mitään kauhukertomuksia mistään, en tajunnut nukkua istuma-asennossa selälläni, olla pärpättämättä koko iltaa välittömästi leikkauksen jälkeen (hampaat yhdessä ärisin toki), saati laittaa kylmäpussia poskelleni saman tien eikä seuraavana aamuna… Lopputulos oli siis tässä.

Kuvanottopäivänä oli vapaata kyllä, mutta seuraavana päivänä menin töihin. Hengasin suunnilleen koko ajan varaston puolella, mutta seuraavana päivänä olin jo ihan tavallisissa tehtävissä, koska naamaan ei ollut tullut mitään muutoksia, eikä tuntunut tulevan hetkeen. Elin myös sen viikon lähes pelkällä mehukeitolla ja spagetilla, koska en saanut leukojani auki. Kun tikkejä poistettiin, lääkäri totesi poskilihaksen menneen kunnolla jumiin, eikä siihen auttanut kuin hieronta ja varovainen venyttely. Koetapa muuten haukotella varovasti…

Mutta niistä prilleistä! Maltoin vihdoin tilata ne pidettyäni ensin parit gallupit blogin lisäksi irkissä ja kotona. Paketista kuoriutuivat luonnollisesti kaikkein vähiten kannatusta saaneet pokat, mutta me likes!

 

Kahdet mustat. Vasemmalla testikollaasin oikea yläreuna, oikealla alarivin toinen oikealta. Nuo ei-niin-ikkunaruudut on nyt jokapäiväsessä käytössä.

 

Jani kävi tiistaina tallinnassa, ja olin taas kahden… no, sadan vaihella, että pyydänkö sitä tuomaan pullollisen mun pitkään himoitsemaani hajuvettä, mummotuoksua nro. 2 eli Diorissimoa. Tuumailin josko saisin sen edes kinuamaan näyteputkilon, kun hoksasin, että hei, miksen mä tilaa sellasta ite? Googleen vaan diorissimo samples ja heti ekalla onnisti, hyvänoloinen, suomeen toimittava verkkokauppa, jonka hinnat ei ainakaan mun päätä huimanneet. Olihan palkka tullut muutamaa päivää ennen. Jeeii, kohta pääsen imppaamaan kieloja… koska enhän mä hajuvesiä oikeastaan käytä…

 

Loppuun parit kännykkälaatuset ruokakuvat Studioravintola Paksusta, johon meillä oli satasen lahjakortti:

Savustettua vasikanposkea, rooibos-päärynää ja valkosipuli-persiljaleivos, ihan taivaallisen hyvää

 

 

Voissa paistettua Lapin nieriää, simpukoita, uppomuna ja smetanaa

Mousse kahdesta suklaasta, luumu-glögijäätelöä ja appelsiinia

Robben kanahaaste – ½kg maukkaita kanansiipiä Paksun tulisella kastikkeella, lisänä Aiolia ja whisky-pähkinä dip, Janin alkuruoka