Mozzarellalla täytettyä basilikabroileria ja tagliatellepastaa

Tuli ihan hyvää.

Jos jotakuta kiinnostaa tehdä samaa, ryöppää puntti basilikanlehtiä, kuivattele niitä ja tee tahnaa rypsiöljyn(tai vaikka oliiviöljyn, rypsiöljy maistuu aika pahalta) kanssa. Leikkaa maustamattomiin broiskunrintoihin tasku ja hiero osa basilikatahnasta niiden pintaan, laita jääkaappiin marinoitumaan.

Anna marinoitua puolisen tuntia (=kuinka kauan jaksat olla nälissäsi), laita uuni lämpiämään kahteensataan. Voit laittaa basilikatahnan valumaan suppiloon tungettuun caritaliinaan (tai johonkin vastaavaan siivilää tiheämpään) ja suppilon lasiin.

Täytä tsikkenit revityllä mozzarellalla (neljään harvinaisen erikokoiseen tisuun meni n. 120g mozzarellaa) ja levitä taskun sisälle myös valutuksesta liinaan jäänyttä basilikamuhjua. Ja vaikka suolaakin. Voit sitoa taskut kiinni narulla, tai hammastikuilla, kuten itse tein.

Uunissa menee suunnilleen vartti, sisälämpötila 75′c.

Tagliatellessä ei ole mitään erikoista. Siivilöityä öljyä voi kuvan tapaan laittaa annoksen päälle ja koristeeksi lautaselle.

Leave a Reply