Suuri ja mahtava kämppäjulkistus

Siitäkin huolimatta, että ainoat blogia lukevat joko asuvat tai ovat jo käyneet täällä, pykään kasaan jonkinlaisen esittelyn tästä huushollista, johon nyt juhlallisesti Janin kanssa raahasimme romumme.

Postaus on kovasti kuvapainoitteinen, mutta korvannee ne väkisin väännetyt tuhat sanaa. Suurin osa kuvista (jälkeen-kuvista kaikki) on otettu fisuobiskalla tai laajiksella, joten ei, kämppä ei ole niin suuri kuin miltä näyttää, ja kyllä, seinät ovat suorat irl. Melkein ainakin.

Eteinen

Eteinen muuttopäivänä. Tyhjä ja keltaseinäinen.

 

Wc

Wc

Eteisestä päästään vessaan, joka on ilmeisesti vastikään remontoitu.

 

Makkari

Mysteerimakkari, josta ei asuntoilmoituksessa ollut kuvia, ja jonka ulkomuodosta en esittelyssä käytyäni muistanut yhtään mitään… Näkymättömissä olevalla seinällä vasemmalla on kaappeja.

 

Olohuoneen ikkuna

Olkkarin ikkuna (erittäin tarpeellinen kuva), jonka reunat on jostain syystä jätetty tummanruskeiksi. Ensimmäisen illan hommana olikin eteisen maalauksen lisäksi maalata nuo valkoisiksi, jotta olkkarin yleisilme kirkastuisi. Toimihan se, mutta kukaan ei muistanut maalata makkarin ikkunaa…

 

Kaapit

Keittiön kaapeista löytyi tällainen yllätys, josta saatoimme päätellä edellisen asukkaan olleen vanhempi rouva. Kaikki hyllyt oli siis päällystetty (lahja)paperilla, jota löytyi rulla lisää siltä varalta, että huvittaisi päällystää vaikka vaatekaappi samaan syssyyn. Myös alareunassa näkyvät kertakäyttölautaset (sekä fairya ja julkisten aikataulukon) edellinen oli jättänyt meille seuraaville.

 

Olkkari

Oli ehtinyt tulla jo ilta, ennen kuin muistin kuvata olkkarin ja keittiön. Tässä vaiheessa tarkoitukseni oli levitellä sanomalehteä maalattavien seinien eteen työmaavalon polttavassa loistossa.

 

Keittiö

Kyökki on vanha, mutta oikeastaan ei yhtään niin paha, kuin miltä näyttää. Jääkaappi on uusi, hyllyt tukevia ja liesi toimiva, kunhan kaikki vain pesi perusteellisesti. Laatikostossa ei ole kiskoja, joten vähän saa käyttää voimaa saadakseen ne auki tai kiinni. Liesituuletin oli liian alhaalla (ja hirvittävän likainen), joten se nostettiin eilen 20cm ylemmäs ja putsattiin.

 

Laatikot

Tavaraa

Laatikoita, jee! Maalailu kesti yömyöhälle, mutta kiitos sen ja vesipohjaisen maalin, pystyimme raahaamaan tavaroita kodista toiseen jo seuraavana aamuna. Muuttomiehinä oli meikäläisen vanhempien lisäksi muutama riuska Grouppari, joten kauaa ei tässäkään urakassa mennyt. Kiitos heille.

 

Parveke

Ai niin, parvekekin meiltä tosiaan löytyy, mutta mitään varastoa kummempaa käyttöä sille ei ole vielä keksitty. Kuvassa näkyy tulevat konepöydät vasemmalla, eteiseen nyttemmin siirretty hyllykkö  ja toissapäivänä seinälle saadut kirjahyllyt.

 

Kirjahyllyt

Eli nämä. Yksi on joukosta poissa…

Kirjahyllyt

…mutta vain siihen asti, että hain sille kiinnikkeet. Omg! Tyhjä hylly! Pakko hankkia lisää kirjoja!

 

Ja nyt päästäänkin siihen, mitä kaikki ovat odottaneet, whii! Eli tuoreisiin (puoli tuntia sitten otettuihin) kuviin aikaansaannoksista, kun pahvilaatikot ovat päätyneet pahvinkeräykseen ja muutosta on kulunut puolitoista viikkoa.

 

Keittiö the Final

 

Keittiö näyttää siis tätänykyä tältä. Ylemmäs siirretyn liesituulettimen villasuodatin on vielä kuivumassa ja ritilä roikkuu alhalla, siksi se näyttää noinkin oudolta. Jääkaappiin ei ole tusautettu haulikolla, vaan se on täynnä magneettisanoja.

 

Keittiö the Final

Kyllä, meillä on baaritiski. Se toimittaa tällä hetkellä keittokirjahyllyn ja aputason virkaa, sillä meillä ei ole baarituoleja. Seisova pöytä siis vielä jonkin aikaa.

 

Keittiö the Final

Ja vielä toiselta puolelta. Huijasin vähän sanoessani pahvilaatikoiden päätyneen kierrätykseen, parvekkeella on vielä jokunen tyhjä ikean laatikko odottamassa taittelua ja matkaa kellariin.

 

Vitriini

Woo, viinakaappi ja pelikokoelma. Vitriini roudattiin mökiltä viime viikonloppuna.

 

Makkari the Final

Arrgh, äkäisistä tipuista ei vain pääse eroon… Arvannee kummalla puolella niiden haalija nukkuu? Omalla puolellani on valkoisen ankan lisäksi pienempi versio punaisesta pulusta.

 

Eteinen the Final

Eteinen! Ja ihanan nariseva väliovi! Kylppärin matto on ajelehtinut tälle puolen, koska se olisi muuten joka suihkun jälkeen puoliväliin asti märkä. Lattian kallistus taitaa olla hieman liian loiva.

 

Wc the Final

Wc the Final

Kas, vessakin on täyttynyt roinalla. Jälkimmäisessä kuvassa roikuskelee se liesituulettimesta puuttuva suodatin.

 

Olkkari the Final

Mutkan kautta takaisin olohuoneeseen. Kun muutto oli vielä laatikkoasteella, koneet ja konepöydät olivan ensimmäiset mitkä kasattiin, tietysti. Vertikaalitelinevoimistelutolppakin mahtuu mukavasti keskelle huonetta!

 

Olkkari the Final

Viiihreät veeerhot :3

Eurokankaasta, ompelijalla teetetty. Eli äidillä siis.

 

Parveke the... final.

Parveke toimii edelleen ylimääräisen tavaran varastona.

 

Kirjahyllyt the Final

Pratchett-kokoelma on saanut kunniapaikan. Hyllyssä on muutenkin erittäin looginen järjestys, Scifi-fantasia (=kivat kirjat) alahyllyllä, dekkarit ja “ne muut” ulottumattomissa ylähyllyllä.

 

Voilà, saa tulla kylään.

Leave a Reply